KVK Aday Çalışan Aydınlatma Metni

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI

ADAY ÇALIŞAN AYDINLATMA METNİ

1.    VERİ SORUMLUSU

Veri Sorumlusu İşletme Unvanı

Dizayn Makina Gıda İnşaat Kuyumculuk Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

MERSİS/TCK No

0301020549900014

Telefon/Faks

T: 02125657720 – 02125653233

F: 02125446148

Ayrıntılı Bilgi İçin Web Adresi

www.dizaynmakina.com

Posta Adresi

İkitelli OSB Mahallesi Heskoop E Blok Sokak No:20 Başakşehir/İSTANBUL

İlgili Kişi Başvuru E-Posta Adresi

[email protected]

2.    AYDINLATMA METNİNİN AMACI VE KAPSAMI

a.    İşbu Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metninin amacı, işletmemiz tarafından işlenen kişisel verilerin kullanımına ilişkin olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun’un (“KVKK”) 10. maddesi ile getirilen aydınlatma yükümlülüğünün yerine getirilmesidir.

b.    6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun (KVKK) 3.maddesi gereği kişisel veri, gerçek kişiye ait kimliği belirli veya belirlenebilir kılan (Ad, Soyad, TC No, Kamera Kaydı, Adres, Maaş, IP, Log, E-Posta vs) her türlü bilgiyi ifade eder.

c.     Veri Sorumlusu işletmemiz tarafından kişisel verileriniz 6698 Sayılı KVKK’nın 4.maddesinde belirtilen genel ilkelere uygun olarak, 5. maddesinde belirtilen kişisel veri işleme şartlarından bir veya birkaçına dayanarak işlenmektedir.

3.    İŞLENEBİLECEK KİŞİSEL VERİLER, VERİ İŞLEME AMAÇLARI ve HUKUKİ SEBEPLERİ

Veri Sorumlusu işletmemizce işlenen kişisel veriler ve bunların işlenme amaçları, hukuki sebepleri aşağıda yer almaktadır.

İşlenebilecek Veri Kategorisi

Kimlik

İşlenebilecek Kişisel Veriler

Ad Ve Soyad, T.C. Kimlik No, Doğum Tarihi

İşlenme Amaçları

Çalışan Adaylarının Başvuru Süreçlerinin Yürütülmesi, Çalışan Adayı / Stajyer / Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Süreçlerinin Yürütülmesi, İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi, Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi

İşlenme Hukuki Sebepleri

Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması

İşlenebilecek Veri Kategorisi

İletişim

İşlenebilecek Kişisel Veriler

Adres, E-Posta, Telefon Numarası

İşlenme Amaçları

Çalışan Adaylarının Başvuru Süreçlerinin Yürütülmesi, Çalışan Adayı / Stajyer / Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Süreçlerinin Yürütülmesi, İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi, Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi

İşlenme Hukuki Sebepleri

Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması

İşlenebilecek Veri Kategorisi

Hukuki İşlem

İşlenebilecek Kişisel Veriler

İmza

İşlenme Amaçları

Çalışan Adaylarının Başvuru Süreçlerinin Yürütülmesi, Çalışan Adayı / Stajyer / Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Süreçlerinin Yürütülmesi, İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi, Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi

İşlenme Hukuki Sebepleri

Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması

İşlenebilecek Veri Kategorisi

Mesleki Deneyim

İşlenebilecek Kişisel Veriler

Sürücü Belgesi Bilgisi, Askerlik Durumu Bilgisi, Eğitim Bilgisi, Kurs, Seminer Sertifika Bilgisi, Yabancı Dil Bilgisi, Geçmiş İş Tecrübesi, Çalıştığı İş Yerleri, Çalışma Dönemleri, Ayrılma Nedeni, İş Tanımı Bilgileri, Özgeçmiş Bilgileri, Referans Bilgileri (Ad- Soyad-Telefon-Mail-Firma-Unvan), Mesleği

İşlenme Amaçları

Çalışan Adaylarının Başvuru Süreçlerinin Yürütülmesi, Çalışan Adayı / Stajyer / Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Süreçlerinin Yürütülmesi, İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi, Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi

İşlenme Hukuki Sebepleri

Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması, ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

İşlenebilecek Veri Kategorisi

Görsel ve İşitsel Kayıtlar

İşlenebilecek Kişisel Veriler

Fotoğraf

İşlenme Amaçları

Çalışan Adaylarının Başvuru Süreçlerinin Yürütülmesi, Çalışan Adayı / Stajyer / Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Süreçlerinin Yürütülmesi, İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi, Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi

İşlenme Hukuki Sebepleri

Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması, ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

 

4.    KİŞİSEL VERİ TOPLAMA YÖNTEMİ

a.       Kişisel verileriniz sözlü, yazılı veya elektronik ortamlar aracılığı ile; online, fiziki ve sair platformlarda işletmemize iş başvurusu yapmanız veyahut iş arayışınızı sair platformlarda paylaşmanız nedeni ile tarafınızla iletişime geçmemiz halinde iletişim kurduğunuz kanala göre sizin tarafınızdan sağlanan ya da özel/resmi kurum ve kuruluşlar ile sair 3.kişiler aracılığı ile temin edilen tüm bilgi ve belgelerden otomatik/kısmen otomatik veya herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydı ile otomatik olmayan yollarla toplanabilecektir.

b.       Veri Sorumlusu işletmemize 3. Kişilerin (referansınızın) kişisel verilerini bildirmeniz/iletmeniz halinde Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğin 6.maddesi gereği bu kişilerin veri sorumlusu tarafınız ve veri sorumlusu işletmemizce ayrı ayrı aydınlatılması gerekmektedir. İşbu 3.kişilerin işletmemizce aydınlatılması gayesi ile tarafımızca hazırlanan, tarafınıza teslim edilen veyahut resmi internet sitemizden dilediğiniz zaman ulaşabileceğiniz “KVK Aday Çalışan/Çalışan Referansı 3.Kişiler Aydınlatma Metni”ni, kişisel verilerini tarafımızla paylaştığınız 3. Kişilere tebliğ etmeniz ve imzalı bir suretini işletmemize teslim etmeniz/iletmeniz gerekmektedir. Paylaştığınız kişisel verilerin bu 3.kişilere ait olmadığı halde aksi hakkında tarafımızı yanıltmanız, tarafımızla paylaştığınız imzalatılmış/onaylatılmış aydınlatma metni suretinin bu kişilere tebliğ edilmemiş, imzaları/onayları alınmamış olması halleri dâhil olmak üzere bu kişilere ait kişisel verilerin hukuka aykırı elde edilmesi veya veri sorumlusu işletmemiz ile paylaşılması halinde her türlü yükümlülük ve sorumluluk tarafınıza ait olacaktır.

5.    KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

a.    Kişisel verileriniz, KVKK’nın 8. maddesi ile sair mevzuata uygun olmak ve yukarıdaki amaçların gerçekleştirilmesi ve bu amaçların yerine getirilmesi ile sınırlı olarak veri sorumlusu işletmemiz departmanları, hissedarlarımız, tedarikçimiz olan avukatlarımız, IT/Bilgi İşlem Destek firmamız gibi faaliyetlerimizi yürütmek üzere hizmet aldığımız, işbirliği yaptığımız, her türlü kişisel verilerinizin muhafazası, yetkisiz erişimlerin önlenmesi ve hukuka aykırı olarak işlenmelerini önlemek gibi veri güvenliği tedbirlerinin alınmasında bizimle birlikte sorumlu olan kuruluşlar ve diğer üçüncü kişilere aktarılabilecektir. 

b.    Kişisel verileriniz yurt dışına aktarılmamaktadır.

6.    HAKLARINIZ

a.    6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11. maddesi kapsamında, kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme; işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme; verilerinizin işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme; yurt içinde veya dışında verilerinizin aktarıldığı 3. kişileri bilme; verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde düzeltilmesini isteme; Kanun’a ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun işlenmesine rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme; verileriniz aktarılmışsa yapılan düzeltme, silme veya yok etme işleminin verilerin aktarıldığı 3. kişilere bildirilmesini isteme; verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize sonucun ortaya çıkması durumunda itiraz etme; verilerinizin kanuna aykırı işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahip olduğunuzu bildiririz.

b.    İlgili Kişi (Veri sahibi) olarak taleplerinizi yukarıda yer alan web sitesi adresinden ulaşacağınız “İlgili Kişi Başvuru Formu”nu doldurarak Veri Sorumlusuna Başvuru Usul Ve Esasları Hakkında Tebliğ’e göre yazılı olarak noter aracılığı veya iadeli taahhütlü mektup ile yukarıda yer alan posta adresine veya KVKK iletişimine tahsis edilen e-posta adresimize iletebilirsiniz.