KVK Tedarikçi Yetkilisi Aydınlatma Metni

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI

TEDARİKÇİ YETKİLİSİ AYDINLATMA METNİ

1.    VERİ SORUMLUSU

Veri Sorumlusu İşletme Unvanı

Dizayn Makina Gıda İnşaat Kuyumculuk Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

MERSİS/TCK No

0301020549900014

Telefon/Faks

T: 02125657720 – 02125653233

F: 02125446148

Ayrıntılı Bilgi İçin Web Adresi

www.dizaynmakina.com

Posta Adresi

İkitelli OSB Mahallesi Heskoop E Blok Sokak No:20 Başakşehir/İSTANBUL

İlgili Kişi Başvuru E-Posta Adresi

[email protected]

2.    AYDINLATMA METNİNİN AMACI VE KAPSAMI

a.    İşbu Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metninin amacı, işletmemiz tarafından işlenen kişisel verilerin kullanımına ilişkin olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun’un (“KVKK”) 10. maddesi ile getirilen aydınlatma yükümlülüğünün yerine getirilmesidir.

b.    6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun (KVKK) 3.maddesi gereği kişisel veri, gerçek kişiye ait kimliği belirli veya belirlenebilir kılan (Ad, Soyad, TC No, Kamera Kaydı, Adres, Maaş, IP, Log, E-Posta vs) her türlü bilgiyi ifade eder.

c.     Veri Sorumlusu işletmemiz tarafından kişisel verileriniz 6698 Sayılı KVKK’nın 4.maddesinde belirtilen genel ilkelere uygun olarak, 5. maddesinde belirtilen kişisel veri işleme şartlarından bir veya birkaçına dayanarak işlenmektedir.

3.    İŞLENEBİLECEK KİŞİSEL VERİLER, VERİ İŞLEME AMAÇLARI ve HUKUKİ SEBEPLERİ

Veri Sorumlusu işletmemizce işlenen kişisel veriler ve bunların işlenme amaçları, hukuki sebepleri aşağıda yer almaktadır.

İşlenebilecek Veri Kategorisi

Kimlik

İşlenebilecek Kişisel Veriler

Ad ve Soyad

İşlenme Amaçları

Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi, Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi, Finans Ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi, Hukuk İşlerinin, Takibi Ve Yürütülmesi, İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi, İş, Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi, Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek, Hizmetlerinin Yürütülmesi, Mal / Hizmet Satış Sözleşmelerinin Yürütülmesi, Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi, Performans Değerlendirme Süreçlerinin Yönetilmesi, Saklama Ve Arşiv, Faaliyetlerinin Yönetilmesi, Sözleşme Süreçlerinin Yönetilmesi, Talep / Şikayetlerin Takibi, Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini, Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

İşlenme Hukuki Sebepleri

Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması, veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması

İşlenebilecek Veri Kategorisi

İletişim

İşlenebilecek Kişisel Veriler

Telefon Numarası, E-Posta

İşlenme Amaçları

İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi, İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi, İş Sürekliliğinin Sağlanması Faaliyetlerinin Yürütülmesi,  Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi, Mal / Hizmet Satış Sözleşmelerinin Yürütülmesi, Müşteri, İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi, Saklama Ve Arşiv Faaliyetlerinin Yönetilmesi, Sözleşme Süreçlerinin Yönetilmesi, Talep / Şikayetlerin Takibi,  Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini, Pazarlama Analiz Çalışmalarının Yönetilmesi, Lojistik Faaliyetlerinin Yürütülmesi

İşlenme Hukuki Sebepleri

Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması, veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması

İşlenebilecek Veri Kategorisi

Hukuki İşlem

İşlenebilecek Kişisel Veriler

Firma Bilgileri, İmza, Malın/Hizmet Bilgisi, Sipariş Bilgileri, Unvanı (Örn Satış Uzmanı, Müdür Yard., Prof), Vergi Kimlik No / Vergi Dairesi

İşlenme Amaçları

Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi, Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi, Finans Ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi, Hukuk İşlerinin Takibi Ve Yürütülmesi, İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi, Mal / Hizmet Satış Sözleşmelerinin Yürütülmesi, Saklama Ve Arşiv Faaliyetlerinin Yönetilmesi, Sözleşme Süreçlerinin Yönetilmesi, Taşınır Mal Ve Kaynakların Güvenliğinin Temini, Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini, Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi, Ücret Politikasının Yürütülmesi, Stratejik Planlama Faaliyetlerinin Yürütülmesi,  Lojistik Faaliyetlerinin Yürütülmesi, İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi, Mal / Hizmet Satın Alım Süreçlerinin Yönetilmesi

İşlenme Hukuki Sebepleri

Kanunlarda açıkça öngörülmesi, bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması, veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması

İşlenebilecek Veri Kategorisi

Finans

İşlenebilecek Kişisel Veriler

Banka Hesap Bilgileri, Ödeme / Cari Hesap Bilgileri, Fatura Bilgileri, Sözleşme Bilgileri, Ödeme Bilgileri

İşlenme Amaçları

Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi, Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi, Finans Ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi,  İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi, Mal / Hizmet Satış Sözleşmelerinin Yürütülmesi, Risk Yönetimi Süreçlerinin Yönetimi, Saklama Ve Arşiv Faaliyetlerinin Yönetilmesi, Sözleşme Süreçlerinin Yönetilmesi, Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini, Taşınır Mal Ve Kaynakların Güvenliğinin Temini, Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi, Lojistik Faaliyetlerinin Yürütülmesi, Stratejik Planlama Faaliyetlerinin Yürütülmesi, Risk Yönetimi Süreçlerinin Yönetimi,

İşlenme Hukuki Sebepleri

Kanunlarda açıkça öngörülmesi, bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması, veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması

4.    KİŞİSEL VERİ TOPLAMA YÖNTEMİ

a.       Kişisel verileriniz sözlü, yazılı veya elektronik ortamlar aracılığı ile;  tarafınızla aramızda sözleşme ilişkisi kurulması ve tarafınızdan tedarik ettiğimiz ürün/hizmetin teminine ilişkin satın alma ve satın alma sonrası süreçlerin yürütülmesi sırasında, talep-şikayet ve önerilerin paylaşılması sırasında, hizmetin, işin veya faaliyetin niteliğine ve iletişim kurduğumuz kanala göre sizin tarafınızdan sağlanan ya da özel/resmi kurum ve kuruluşlar ile sair 3.kişiler aracılığı ile temin edilen tüm bilgi ve belgelerden otomatik/kısmen otomatik veya herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydı ile otomatik olmayan yollarla toplanabilecektir.

5.    KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

a.    Kişisel verileriniz, KVKK’nın 8. maddesi ile sair mevzuata uygun olmak ve yukarıdaki amaçların gerçekleştirilmesi ve bu amaçların yerine getirilmesi ile sınırlı olarak, Kamu Kurum Veya Kuruluşları, veri sorumlusu işletmemiz departmanları, hissedarlarımız, müşterilerimiz, tedarikçimiz olan bankalarımız, avukatlarımız, mali müşavirlerimiz, IT/Bilgi İşlem Destek firmamız gibi faaliyetlerimizi yürütmek üzere hizmet aldığımız, işbirliği yaptığımız, her türlü kişisel verilerinizin muhafazası, yetkisiz erişimlerin önlenmesi ve hukuka aykırı olarak işlenmelerini önlemek gibi veri güvenliği tedbirlerinin alınmasında bizimle birlikte sorumlu olan kuruluşlar ve diğer üçüncü kişilere aktarılabilecektir.  Kişisel verileriniz yurt dışına aktarılmamaktadır.

b.    Kişisel verileriniz yurt dışına aktarılmamaktadır.

6.    HAKLARINIZ

a.    6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11. maddesi kapsamında, kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme; işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme; verilerinizin işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme; yurt içinde veya dışında verilerinizin aktarıldığı 3. kişileri bilme; verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde düzeltilmesini isteme; Kanun’a ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun işlenmesine rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme; verileriniz aktarılmışsa yapılan düzeltme, silme veya yok etme işleminin verilerin aktarıldığı 3. kişilere bildirilmesini isteme; verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize sonucun ortaya çıkması durumunda itiraz etme; verilerinizin kanuna aykırı işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahip olduğunuzu bildiririz.

b.    İlgili Kişi (Veri sahibi) olarak taleplerinizi yukarıda yer alan web sitesi adresinden ulaşacağınız “İlgili Kişi Başvuru Formu”nu doldurarak Veri Sorumlusuna Başvuru Usul Ve Esasları Hakkında Tebliğ’e göre yazılı olarak noter aracılığı veya iadeli taahhütlü mektup ile yukarıda yer alan posta adresine veya KVKK iletişimine tahsis edilen e-posta adresimize iletebilirsiniz.