KVK Ziyaretçi Aydınlatma Metni

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI

ZİYARETÇİ AYDINLATMA METNİ

1.    VERİ SORUMLUSU

Veri Sorumlusu İşletme Unvanı

Dizayn Makina Gıda İnşaat Kuyumculuk Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

MERSİS/TCK No

0301020549900014

Telefon/Faks

T: 02125657720 – 02125653233

F: 02125446148

Ayrıntılı Bilgi İçin Web Adresi

www.dizaynmakina.com

Posta Adresi

İkitelli OSB Mahallesi Heskoop E Blok Sokak No:20 Başakşehir/İSTANBUL

İlgili Kişi Başvuru E-Posta Adresi

[email protected]

2.    AYDINLATMA METNİNİN AMACI VE KAPSAMI

a.    İşbu Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metninin amacı, işletmemiz tarafından işlenen kişisel verilerin kullanımına ilişkin olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun’un (“KVKK”) 10. maddesi ile getirilen aydınlatma yükümlülüğünün yerine getirilmesidir.

b.    6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun (KVKK) 3.maddesi gereği kişisel veri, gerçek kişiye ait kimliği belirli veya belirlenebilir kılan (Ad, Soyad, TC No, Kamera Kaydı, Adres, Maaş, IP, Log, E-Posta vs) her türlü bilgiyi ifade eder.

c.     Veri Sorumlusu işletmemiz tarafından kişisel verileriniz 6698 Sayılı KVKK’nın 4.maddesinde belirtilen genel ilkelere uygun olarak, 5.maddesinde belirtilen kişisel veri işleme şartlarından bir veya birkaçına dayanarak işlenmektedir.

3.    İŞLENEBİLECEK KİŞİSEL VERİLER, VERİ İŞLEME AMAÇLARI ve HUKUKİ SEBEPLERİ

Veri Sorumlusu işletmemizce işlenen kişisel veriler ve bunların işlenme amaçları, hukuki sebepleri aşağıda yer almaktadır.

İşlenebilecek Veri Kategorisi

Kimlik

İşlenebilecek Kişisel Veriler

Ad Soyad

İşlenme Amaçları

Ziyaretçi Kayıtlarının Oluşturulması ve Takibi, Fiziksel Mekân Güvenliğinin Temini, Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini, Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi,

İşlenme Hukuki Sebepleri

Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması, ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

İşlenebilecek Veri Kategorisi

İletişim

İşlenebilecek Kişisel Veriler

E-Posta, Telefon Numarası

İşlenme Amaçları

Ziyaretçi Kayıtlarının Oluşturulması ve Takibi, Fiziksel Mekân Güvenliğinin Temini, Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini, Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi,

İşlenme Hukuki Sebepleri

Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması, ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

İşlenebilecek Veri Kategorisi

Fiziksel Mekan Güvenliği

İşlenebilecek Kişisel Veriler

Kamera Kaydı (güvenlik amacı ile alınan )

İşlenme Amaçları

Ziyaretçi Kayıtlarının Oluşturulması ve Takibi, Fiziksel Mekân Güvenliğinin Temini, Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini, Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi,

İşlenme Hukuki Sebepleri

Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması, ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

 

 

4.    KİŞİSEL VERİ TOPLAMA YÖNTEMİ

Kişisel veriniz sözlü, yazılı veya elektronik ortamlar aracılığı ile; işletmemizi arayarak görüşme sağlamanız, işletmemizi (fiziki alanlarımızı) ziyaret etmeniz sırasında, giriş çıkışlarınızın fiziki veya elektronik ortamlara kaydedilmesi ve işletmemizde bulunan kameralar aracılığı ile otomatik/kısmen otomatik veya herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydı ile otomatik olmayan yollarla toplanabilecektir.

5.    KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

a.    Kişisel verileriniz, KVKK’nın 8. maddesi ile sair mevzuata uygun olmak ve yukarıdaki amaçların gerçekleştirilmesi ve bu amaçların yerine getirilmesi ile sınırlı olarak, talep edilmesi halinde Kamu Kurum Veya Kuruluşları, veri sorumlusu işletmemiz departmanları, hissedarlarımız, avukatlarımız, IT/Bilgi İşlem Destek firmamız gibi faaliyetlerimizi yürütmek üzere hizmet aldığımız, işbirliği yaptığımız, her türlü kişisel verilerinizin muhafazası, yetkisiz erişimlerin önlenmesi ve hukuka aykırı olarak işlenmelerini önlemek gibi veri güvenliği tedbirlerinin alınmasında bizimle birlikte sorumlu olan kuruluşlar ve diğer üçüncü kişilere aktarılabilecektir. Kişisel verileriniz yurt dışına aktarılmamaktadır.

b.    Kişisel verileriniz yurt dışına aktarılmamaktadır.

6.    HAKLARINIZ

a.    6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11. maddesi kapsamında, kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme; işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme; verilerinizin işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme; yurt içinde veya dışında verilerinizin aktarıldığı 3. kişileri bilme; verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde düzeltilmesini isteme; Kanun’a ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun işlenmesine rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme; verileriniz aktarılmışsa yapılan düzeltme, silme veya yok etme işleminin verilerin aktarıldığı 3. kişilere bildirilmesini isteme; verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize sonucun ortaya çıkması durumunda itiraz etme; verilerinizin kanuna aykırı işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahip olduğunuzu bildiririz.

b.    İlgili Kişi (Veri sahibi) olarak taleplerinizi yukarıda yer alan web sitesi adresinden ulaşacağınız “İlgili Kişi Başvuru Formu”nu doldurarak Veri Sorumlusuna Başvuru Usul Ve Esasları Hakkında Tebliğ’e göre yazılı olarak noter aracılığı veya iadeli taahhütlü mektup ile yukarıda yer alan posta adresine veya KVKK iletişimine tahsis edilen e-posta adresimize iletebilirsiniz.